El Oasis

2017-12-17_02-38-32_25240027568_o

Cortijo el Oasis ligt in de mooie vruchtbare vallei van de Rio Seco, omgeven door plantages van tropisch fruit, zoals mango’s, avocado’s en chirimoyas. Een slingerende asfaltweg vormt de verbinding met Almuñécar, zeven kilometer verderop aan de kust. Dichtbij  genoeg om mee te genieten van de toeristische voorzieningen, ver genoeg om er geen last van te hebben. El Oasis biedt rust en ruimte, met toch genoeg vertier binnen handbereik. De luchthaven van Málaga ligt op een uur en een kwartier rijden.

De cortijo bestaat uit drie gebouwen. Het hoofdgebouw is een oud boerenhuis in typisch Andalusische stijl (dikke muren, kleine ramen). In dit huis wonen we zelf en bevindt zich de “cantina” (ontbijtzaal c.q. gemeenschappelijke huiskamer voor de gasten). In twee vrijstaande bijgebouwen bevinden zich de gastenverblijven.

We hebben 5000 vierkante meter eigen terrein, met verschillende terrassen, tuin, fruitbomen en een groot zwembad (11 bij 4 meter).

De Kamers

El Oasis beschikt over drie tweepersoonskamers van ca 20 vierkante meter inclusief een kleine badkamer met douche en toilet. Twee van de kamers kunnen (via tussendeuren  en een korte gang) met elkaar verbonden worden, waarmee een unit voor vier personen ontstaat. De kamers hebben een onafhankelijke toegang en elk een eigen terras, en zijn voorzien van airco. In en rond de kamers is Wifi aanwezig.

De kamers worden verhuurd inclusief ontbijt. Tweemaal per week verzorgen we desgewenst tegen betaling een avondmaaltijd. Als je zelf wilt kokkerellen kun je gebruik maken van de gemeenschappelijke buitenkeuken en de barbecue. Af en toe stoken we de traditionele houtoven op om heerlijke pizzas te bakken!

Het Terrein

We nodigen je als bezoeker van El Oasis uit om vooral ook  te genieten van het terrein rond het huis. Het ligt terrasgewijs in een lange strook  tussen de weg en de rivier, de Rio Seco (die een deel van het jaar inderdaad droog staat), en bestaat uit drie verschillende delen:

Om te beginnen zijn er verschillende ruime betegelde terrassen: één bij het hoofdgebouw, waar ook het ontbijt en maaltijden worden geserveerd, een groot beschut terras rondom het zwembad en een dakterras op een van de bijgebouwen waar het heerlijk sterrenkijken is.

boventerras

Verder is er de tuin rondom het huis. Je vindt hier een rijkdom aan bloeiende planten, zoals oleanders, hibiscus, lavendel, bougainville en rozen. Ook is er een uitgebreide selectie fruitbomen: citroenen, sinaasappels, mandarijnen, vijgen, kumquats, guave, chirimoyas, granaatappels, bananen. Palmbomen, agaves, aloë’s en jacaranda’s dragen bij aan de subtropische sfeer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ten slotte is er de plantage: een langgerekt terrein, beplant met mango-en avocadobomen. Op dit terrein vind je ook de waterput en de alberca (het waterreservoir voor irrigatie). En heerlijke plekjes om een hangmat op te hangen…

img_20180822_173210_43534779295_o